Почетна

sentis_ag_logo B&W

Компанијата Sentis AG чија основна дејност е преработка на млеко и производство на млечни производи, како и производство на овошни сокови основана е во декември 1996 година.
Во периодот на нејзиното постење, компанијата во последните пет години има интензивен раст и напредок во споредба со првите години од нејзиното основање.
Идејата за основање на компанијата потекнува од членовите на семејството да создадат долгорочен фамилијарен бизнис. Замислата за отворање на млекара потекнува од сознанијата дека полошкиот регион изобилува со природни богатства како што се здрава и чиста вода, чист воздух, здрави земјоделски производи. Делот во кој е сместена млекрата има долгогодишна традиција за обработка на земјиште и одгледуваwе на крави за производство на млеко и месо. Сите овие сознанија дадоа јасна искристализирана идеја за основање на млекара која ќе има сигурна набавка на основната суровина-млекото. Се разбира во почетокот на работењето на компанијата имаше мал по обем откуп на млеко а со тоа и на производство на млеко и млечни производи. Само за илустрација, првиот ден од своето формирање млакарата откупи 300 литри млеко. Макотрпната работа, истрајноста и чесната соработка со добавувачите и клиентите полека и сигурно ги отвораа патиштата за раст и развој на компанијата, зголемувањето на асортиманот на производи како и учество на пазарот.

Големиот скок во раздвојот на млекарата е инвестицијата во две комплетни линии за производство на тетрапак млеко и сокови. Токму овде е клучната точка на насочување на компанијата кон големи достигнувања во бизнисот.

Иако растот и развивањето на компанијата е резултат напорна, истрајна и чесна работа сепак сопствениците големо признание и благодарност даваат на шфајцарската фирма ,,МЦ,, која безрезервно обезбеди поддршка на компанијата од самиот почеток на основање во однос на моралните, концептуални и материјални потреби за реализација на неопоходните активности во компанијата и истото го прават во денешно време. Оваа компанија обезбеди целосна логистичка поддршка во обезбедување на современа опрема а со тоа и современа технологија за преработка на млеко и прозиводство на млечни производи со што компанијата стана една од најдобро опремените млекари во земјата и пошироко.

Се разбира тука нераскинлив дел се елемнтите за висок квалитет на производите и лојалност кон добавувачите и клиентите.

Така во текот на сите овие години со растот на компанијата растеше и бројот на добавувачи, клиенти и вработени со еден збор растеше семејството Sentis AG.

Во моментов компанијата откупува и преработува 30.000 литри млеко дневно .

Компанијата има развиено сопствена дистрибутивна мрежа со која врши навремена испорака и дистрибуција на своите производи со помош на два камиони, осум транспортни комбиња и три автомобили кои менаџерите ги користат за спроведувње на нивните планирани активности.

Фотогалерија

Поврзувајќи ги технолошките иниовации со барањата на клиентите, Алпи понудува производи представувајќи вредниост за потрошувачите.

Strategjia e kompanise tone fokusohet gjithmonë ne ate qe Sentis AG të mbetet një ndër korporatat me çmimet më të ulëta dhe me kualitet të lartë, duke i bërë produktet më të qëndrueshme në Maqedoni.

Ndërtimi i marrëdhënieve të besueshme me konsumatorët duke qenë furnizues të gjithanshëm, duke na lejuar në këtë mënyrë të krijojmë marrëdhënie edhe më të mira përmes zinxhirit të integruar të furnizimit dhe inovacionit.

Produktet e qumeshtores Sentis Ag të bëhen zgjedhja e parë e konsumatorëve dhe të jenë prezente kudo që zhvillohen aktivitetet biznesore.

Нашата визија е да бидеме важен дел на секоја трпеза на нашите клиенти, имајќи ги предвид нивнигте барања и тоа да се постигне во Македонија и во соседните земји.

Да бидеме меѓу топ 5 компании во Македонија и да имаме висок маркет шаре во Македонија и соседните земји do 2018

Производи

Производи

 

Млеко

IMG_5214 copy

ALPI млеко има богат вкус исполнет со свежина. ALPI млеко е произведено со пастеризација и хомогенизација на внимателно избрано млеко.

Јогурт & Кисело Млеко

IMG_5202

Долгогодишната традиција и потврдениот квалитет му дадоа на Аlpi јогуртот посебно место на пазарот за млечни производи.

Сирење

IMG_5249 copy

Сентис АГ  произведува различни врсти на сирење во неговиот  широк асортиман на продукти вклучувајќи ги; Бело Саламурено сирење, Мешано сирење, Кравји Кашкавал, Гауда, Едамер и се разбира традиционалното Биено Сирење

Контакт

Вашето име (задолжително)

Вашиот Email (задолжително)

Предмет

Вашата порака

Rr. 101 Pn. Xhepçisht, Tetovë, Maqedoni

 +389 44 488 212

 +389 44 488 913

 sentis-alpi@hotmail.com