Alpi Qumësht afatgjatë me 3.2% yndyrë qumështi

Rreth 10 000 vjet p.e.s, ndodhi "Revolucioni Bujqësor"duke ndryshuar shoqëritë nga fise
nomade tek ata që vendoseshin në bashkësi. Me kete erdhen kafshët e zbutura dhe zgjuarsia
që njerëzit të përdorin produkte të tilla si qumështik.

100gr e prodhimit mesatarisht përmban:

Vlera energjitike 251kJ /60kcal
Yndyrëndyrë 3.2 g
Prteina 3.2 g
Karbohidrate 4.5 g
Krip 0.05 g
Kalcium 120 g